Budavári tánciskola
gyermek tánctanfolyam
1027 Budapest, Jurányi utca 1-3.
Tel.: 06 (20) 9316844
Budavári Tánciskola
 
Budavári tánciskola Budavári tánciskola
Köves Edina vagyok, a Budavári Tánciskola alapítója.
A tánc kisgyermekkorom óta része az életemnek, édesanyám is táncos volt, így szinte az anyatejjel szívtam magamba a tánc örömét. Az elmúlt 25 évben megszerzett szakmai tapasztalat alapján tudom, milyen fontos, hogy már kicsi korban megszeressék a gyerekek a rendszeres mozgást. Ezért is választottam kilenc évvel ezelőtt a gyermekek táncoktatását hivatásomnak. Ma már két kislány édesanyjaként nap mint nap tapasztalom, mennyi előnnyel indulnak el az élet minden területén azok a gyerekek, akiknek életét a kezdetektől kitölti a mozgás szeretete.
Hatévesen kezdtem ritmikus sportgimnasztikázni a Spartakus SC-ben Domján Marikánál, majd pár évvel később már a Talentum Művészegyüttes gyermekcsoportjában táncoltam.
Köves Edina tánctanár

A középiskolát a Talentum Tánc és Zeneművészeti Szakiskolában végeztem, majd az együttes tánckarának hivatásos táncosa lettem. Táncos pályafutásom során olyan nagyszerű mesterektől tanulhattam, mint Rábai Miklósné Lia, Matetics Éva, Somogyi Tibor és még sokan mások, akik ennek a csodálatos művészetnek kiváló tanárai voltak. Nekik köszönhetően megismerhettem a tánc különböző stílusainak színes skáláját a balettól kezdve a néptáncig és a modern táncokig. Később hivatásos táncosként felléptem hazai és külföldi színházakban egyaránt.
Az aktív táncolás befejezése után 1999-ben a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi karán, majd 2007-ben a veszprémi Pannon Egyetem színháztudományi mesterszakán diplomáztam.

Véleményem szerint a táncművészet olyan örömforrás, amely sok mindent hozzátesz az életünkhöz, lelki és testi fejlődésünkhöz. Önbizalmat ad az élet egyéb területein, kitartásra nevel. A rendszeres mozgás megalapozza a gyermekek helyes testtartását, mozgáskoordinációját és egészséges fejlődését.
Sanghai, Da Ju Yuan operaház (Matróz tánc)

„A tánc közben az vagy, aki akarsz! A tánc a tested.... A tánc a lelked könnye és öröme.... A tánc az ébredésed.... A tánc út önmagadhoz.... A tánc minden, amit kerestél.... A tánc álmod és sóhajod.... A tánc vágyaid követe.... A tánc lánc közted és köztünk.... A tánc titok és megoldás.... A tánc: Te vagy!!!"

Paul Géraldy


Munkahelyek:

2010 - Budavári tanciskola alapítója és tánc oktatója.
2004-2010 Madách Musical Tánciskola, musical táncoktató
2009-2010 Kolossy Táncstúdió, jazztánc oktató
2002-2003 Magyar Jégtánc Szövetség, balett oktató
2004-2005 Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola, jazztánc oktató
2001-2004 Nemzeti Színház, táncművész
1994-1999 Talentum Kulturális Fórum, táncművész
Párizs, Salle Pleyel (Kék Duna Keringő)


Budapest, Nemzeti Színház tánckara
(Shakespeare: A vihar)
 
Leírás a tánciskola tantárgyairól

BALETT ELŐKÉSZÍTŐ (a táncóra első fele)
A gyakorlatok széles skálája lehetővé teszi az izomzat fejlesztését, az állóképesség növelését, az ízületek flexibilitását, a koordinált plasztikus mozgáskészséget és harmonikus, kifinomult mozgások elsajátítását. Cél továbbá a gyermek helyes testtartásának, hajlékonyságának, egyensúlyérzékének, rugalmasságának, ritmusérzékének fejlesztése.

MUSICAL TÁNC
(a táncóra második fele)
Műfaja magába foglalja a színpadi tánc elemeit. A gyermek megtanulja a tudatos testhasználatot és a térben való tájékozódás képességét, melyet később a koreográfiák oktatása során a táncmozdulatok összekapcsolásával a táncprodukcióhoz szükséges előadásmóddal egészíthet ki.
A tanuláskor játékos vidám feladatok teszik könnyeddé és szórakozatóvá a lépések és a táncok elsajátítását.

A tananyag az életkorhoz és érettséghez rugalmasan alakítható.
Legyen a tánc mindenkié!